Presse

Foreningen-Rigsfaellesskabet.com

mail@foreningen-rigsfaellesskabet.com

Kontakt tlf: + 45 71758269

Presse

Til pressen.

 

For yderligere kommentarer og info

- henvendelse til :

 

Formand:

Nauja Lynge

tlf. +45 71758269

email nauja@lynge.me

 

Næstformand:

Edmund Joensen

tlf. +45 61625617 eller +298 220390

email edmundjoensen2@gmail.com

 

eller foreningens grønlandske talsmand

Jairus Lyberth

tlf. +45 51901754

email jairus@live.dk

..............................................................................................................................................

 

Pressemeddelelse 25, august 2014

 

“Foreningen Rigsfællesskabet” stiftet

Færinger, grønlændere og danskere bag ny, folkelig bevægelse, som vil bevare og styrke rigsfællesskabet

 

På et møde i København mellem en række færinger, grønlændere og danskere er "Foreningen Rigsfællesskabet" blevet stiftet med det formål at bevare og styrke rigsfællesskabet - til gavn og glæde for fremtidige generationer.

Dermed har en helt ny, folkelig bevægelse set dagens lys netop i en tid, hvor rigsfællesskabet er under pres.

- Vi siger klart og tydeligt "ja" til rigsfællesskabet, fordi vi tror på, at Grønland, Færøerne og Danmark også fremover skal høre sammen, og fordi vi tror på, at dette fællesskab, som vi har kendt i hundredvis af år, er det rigtige grundlag for et helt nyt, frugtbart og ligeværdigt samarbejde, siger Nauja Lynge, som er initiativtager og den nye forenings formand. Næstformand er politiker og tidligere lagmand Edmund Joensen.

 

Rigsfællesskab i øjenhøjde

- Rigsfællesskabet skal ikke længere være en elitær klub, forbeholdt bureaukrater, som udveksler dokumenter, men en folkelig bevægelse, holdt sammen af det helt unikke, familiære og nære forhold, som findes mellem færinger, grønlændere og danskere.

- Vi vil derfor kaste alle vore kræfter ind på positivt at sikre en styrkelse af samhørigheden mellem vore tre folk, siger Nauja Lynge.

Bestyrelsen består af: Nauja Lynge, Edmund Joensen, Jairus Lyberth, Martine Lynge Lyngesen, Nikolaj Olsvig, Morten Larsen og Michael Keldsen.

Enhver, som støtter "Foreningen Rigsfællesskabet"s formål, er velkommen som medlem. Læs alt - på såvel grønlandsk, dansk som færøsk - om foreningens vedtægter, bestyrelsens sammensætning og formålsparagraf på www.foreningen-rigsfaellesskabet.com

 

##

Privat til pressen. For yderligere kommentarer og information - henvendelse til Nauja Lynge (71758269 / nauja@lynge.me) eller foreningens grønlandske talsmand Jairus Lyberth (51901754 / jairus@live.dk)